Haber

Özgür Özel Osmaniye’de: “Atatürk’ün Partisi Türkiye Cumhuriyeti’ni Yeniden Yönetene Kadar Birlikte, Omuz Omuza, Çok Çalışacağız”

HABER: GÜLARA SUBAŞI – KAMERA: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, osmaniye “Artık partiyi yaş ortalaması 43 olan Parti Meclisi ve yaş ortalaması 46 olan Merkez Yürütme Kurulu yönetiyor. Her bakanlığın önüne bir gölge bakan atadık. Genel başkan yardımcılarımız da görev yapacak. Büyük bir gayret ve gayretle çalışıyoruz, göreceksiniz önce 31 Mart’ı kazanacağız, bu yetmez, Ekrem “Özgür Özel şapkalarımızı taktık, önümüzdeki dönemde de iktidar olacağız. Atatürk’ün partisi Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden yönetene kadar hep birlikte, omuz omuza, çok çalışacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün CHP Osmaniye İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada düzenlenen halk toplantısında konuşan Özel, şunları söyledi:

“MANİSA, ÖZGÜR ÖZEL’e sahip çıktığı gibi OSMANİYE’ye de sahip çıktı”

“2011-2015 yılları arasında merhum İl Başkanımız Kemal Tabak’ın başkanlığında, değerli liderimizin atamasıyla 4 yıl boyunca Osmaniye fahri milletvekilliği yaptım. O dönemde eğer taziye olsaydı, bir taziye olsaydı. Düğün, bazen bir gece uyurdum, bazen iki gece uyurdum ama düğün olsaydı yılda 15-15 gün geçirirdim. 20 gün kaldım ve şunu söyledim; milletvekili çıkana kadar buradayım. Osmaniye’den çıkar.Sonra grup başkan yardımcısı oldum ve gelip gitmeye devam ettim.CHP, Osmaniye’den milletvekili seçecek duruma gelince Osmaniye’yi Baha Ünlü’ye devrettik.Sonra bayrak yarışında Mustafa Kemal’in askeri, Baha Ünlü, bayrağı Mustafa Kemal’in diğer çocuğu Asu Hanım’a devretti.Bu seçimlerde hepimiz seçimi kazanacağımıza çok inanıyorduk, umudumuz çoktu ve çok çalıştık. Oy Kaybolduğumuzda başımız öne eğildi, omuzlarımız çöktü, moralimiz bozuldu ama bu Atatürk’ün partisine yakışmazdı. Bu partiyi hep birlikte büyütelim, moral yükseltelim dedik. 15 gün önce buradaydım, fahri milletvekili olduğumu, Osmaniye’nin beni çok sevdiğini anlattım. “Burası benim ikinci memleketim. Kazanırsam ilk olarak Osmaniye’ye geleceğim” dedim.

İl binasının önü dolu, delegelerle konuşmaya geldim. Osmaniye’den binlerce kişi geldi, Ökkeş amca canlı yayında gelip şapkayı başıma taktı ve ‘Şapkayı tak, git, kazanmadan dönme’ dedi. Gittim, kazandım, şapkayla geri döndüm. Şapkaları taktık. 1970’li yıllarda bir CHP lideri bu şapkayı takarak partimizi iki genel, iki yerel seçimde birinciliğe taşımıştı. Artık Ekrem Önder şapkasını taktı ve 31 Mart’ta İstanbul’u alıyor. Türkiye’deki belediye sayısını artırıyoruz. Osmaniye’de güven var, Düziçi’yi hızla geri alıyoruz. Zaten Teğmen Komutanı alıyoruz, Kadirli’yi alıyoruz, Toprakkale’yi alıyoruz. Varsanız Osmaniye Belediyesi’ni devralmanın zamanı geldi. Manisa Özgür Özel’e sahip çıktığı gibi, Osmaniye de ona sahip çıktı. Hepinize teşekkür ederim.

“ATATÜRK PARTİSİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Yİ YENİDEN YÖNETİME GETİRENE KADAR ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Burada size eşlik eden milletvekillerimiz ve başkan yardımcılarımız sizleri selamladı. Artık partiyi yaş ortalaması 43 olan Parti Meclisi ve yaş ortalaması 46 olan Merkez Yürütme Kurulu yönetiyor. Her bakanlığın önüne bir gölge bakan atadık. Genel başkan yardımcılarımız büyük bir gayret ve gayretle çalışacaklar. Göreceksiniz önce 31 Mart’ı kazanacağız, yetmiyor, Ekrem Lider ve Özgür Özel’in şapkasını takıyoruz, önümüzdeki dönemde de iktidar olacağız. Atatürk’ün partisi Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden yönetene kadar omuz omuza her zaman çok çalışacağız. Üstelik zor günler de geride kaldı. Osmaniye’de hiçbir şeyimiz yoktu. Ne belediye ne de parlamento. Sonra milletvekili, sonra Aysu milletvekili, ondan önce yerel seçimlerde 3 belediye kazandık, ikisi bizi utandırdı ama Yarbaşı Belediye Başkanımız aslan gibi aramızda. Burası CHP’dir, CHP’li babanın evidir. Herkes babasının evinde doğar, bazıları daha uzakta, bazıları yakınlarda yaşar. Kimisi büyüğünü ister, kimisi küçüğünü. Ama babasının evinde çorbanın kaynadığını, bacanın tüttüğünü biliyor. Bunlar o baba evinde çorba kaynatıp bacadan tüten insanlardır. Bunların hepsi sizsiniz. Artık babanın evi kalabalıklaşacak. Bu bir tatil değil, bir izleme değil, daha fazlası oy Atmosferi yoktur. Ama siz Osmaniye’deki bu meydanı değişimin heyecanıyla doldurdunuz. Baba evinin kapılarını açıyoruz. Darda kalan, dertli olan babasının evine döner. Çünkü ne Özgür Özel’in ne de Kemal Bey’in babasının evinin tapusu yoktu. Baba evinin tapusu ne Ecevit’te ne de İsmet Paşa’da vardı, tapu tek kişiye kayıtlıydı o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tü.

“İNŞA EDİLMESİ GEREKEN EVLER HENÜZ İNŞA EDİLMEDİ”

Osmaniye halkı milliyetçidir. İşte Atatürk’ün mirası 6 okta milliyetçilik. Osmanlı cumhuriyetini korur, Osmanlı Cumhuriyet devrimlerini korur. Osmaniye halkı halkçıdır. Osmaniye halkı, Cumhuriyetin tüm bedellerine rağmen hem inanç özgürlüğünün garantisi hem de insanların dilediği tercihlerle yaşamasının garantisi olan laikliğe sahip çıkıyor. Artık kapı ardına kadar açık, baba evinde senin yerin başımızın üstünde, buraya gel. Osmaniye şehitler diyarı, çok askerin olduğu bir yerdir. Çavuşlar çok var, bugün çavuşların günü, tüm çavuşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Sorunlarını her zaman dile getirdik. Bunları en çok önemseyen Milletvekilimiz Murat Bakan, dün itibarıyla kendisini İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Lider Yardımcısı yaptı, sesinizin daha çok duyulacağına söz veriyoruz. Milletvekillerimiz depremin ilk gününden beri buradalar. Depremde 1.010 kişiyi kaybettik. Önümüzdeki dönemde yaraları sarmaya çalışıyoruz ama sözler tutulmuyor. Henüz inşa edilecek ev yok. TOKİ’nin sadece 2 blok dışında hiçbir şey ortaya çıkmadı. Görünüşe göre evleri bir yıl sonra vereceklerdi. Bu sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Osmaniye fıstık demek, yıllardır dilimde kıl var, fındığa prim istiyoruz. Osmaniye fıstıktır, mısırdır. Geçen yıl mısırın fiyatı 5 lira 70 kuruş iken bu yıl fiyatı 6 lira yüzde 5 arttı. Ancak geçen yıl bu tarihte mazotun fiyatı 26 lira iken şimdi 38 liraya çıktı. Ayrıca sulama fiyatı da yüzde 500 artışla 55 liradan 350 liraya çıktı. Bu maliyetlerle bu çiftçilik, bu fıstık yetiştiriciliği, bu tarımsal iş yapılamaz. Bu partinin kurucusu ‘Köylü milletin efendisidir’ dedi. Yine bu şekilde yapacağız. Ayın 6’sında deprem oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi 7’sinde Osmaniye’deydi. Cebeli Bereket Okulu’nun bahçesine aşevi kurarak her gün 3 bin kişiye sıcak yemek ikram ettiler. Aylardır Osmaniye’ye bu desteği sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve lideri Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz.

“DEPREMDEN SONRA OSMANİYE’YE BAZI HAKSIZLIKLAR YAPILDI”

Depremin ardından Osmaniye’ye bazı haksızlıklar yapıldı. Televizyonda bir kişi öldü haberler oluyor. 1010 kişi hayatını kaybetti, Osmaniye’de deprem olmamış gibi içimiz burkuluyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Bey, ‘Osmaniye’de enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.’ dedi. ‘Koş, yetiş’ dediler, geldik. Bu binada sadece yüz kişi var, sonra yine Türkiye’ye düzeltme yaptıkları duyuldu. En büyük haksızlığı Osmaniye’yi mücbir sebeplerin dışında tutarak yaptılar. Artık diğer 8 ilde herkese yapılan katkılar Osmaniye’ye, esnafına yapılmıyor, Osmaniye’ye üvey evlat muamelesi yapılıyor. Osmaniye’nin tüm dünyada iktidara oy vermesinin ardından Cumhur İttifakı’nın ortağı Sayın Bahçeli’nin memleketi burası. Bu kadar ciddi destek varken Osmaniye neden üvey çocuk? Osmaniye, önümüzdeki sandıkta 31 Mart’ta kendine oy alırken kepçeyle oy alan, verirken çay kaşığıyla vermeyenlere sarı kart göstermeye hazır mı?

Osmaniye’deki kamptaki 9 bin kişiyi de sayarsanız 36 bin Suriyeli mülteci var. Osmaniye’nin kendi yoksulları, kendi işsizleri, kendi yoksul insanları var ama Suriye’deki berbat siyaset nedeniyle onlara yapılmayanı biz Suriyeli mültecilere yapmak zorundayız. Onun için bir an önce Suriye ile barış yapılmalı, Suriyeliler kendi ülkelerine gönderilmeli, ülkemizin kaynaklarını gençlerimiz ve yoksullarımız için seferber etmeliyiz. Osmaniye’nin bundan sonra da Özgür Özel’in memleketi olmaya devam edeceğinin sözünü veriyorum. Osmaniye’ye katkı sağlayacağız. 31 Mart’tan sonra seçeceğiniz belediye başkanlarını ister Kadirli’de olsun, ister Düziçi’nde, Toprakkale’de olsun, ister merkez belediyesinde olsun Türkiye’nin en güçlü belediyeleriyle kardeş belediye yapacağım.

“OSMANLILAR AYNI ANLAYIŞTAN BIKTI, 3 KAT HÜKÜM VERDİ, HİZMET YOK”

Osmaniye halkı bıktı, 3 dönemdir aynı zihniyet yönetiyor, hizmet yok. Şimdi güçlü bir aday göstersek ‘Bir değişiklik yapalım’ diyorlar. Osmaniye Belediyesi’ni devralırlarsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye yapacak mıyız? İşe yaramayan, yüzü gülmeyen, Osmaniye’ye hiçbir şey katmayan bu yönetim anlayışından Osmaniye’yi kurtarın. Aslan gibi bir belediye başkanına emanet edin. Lider Ekrem ve lider Mansur’la Osmaniye’nin elinden tutup, Osmaniye’yi ayağa kaldıralım.

Özgür Özel yanına yaklaşan herkese 3 soru soruyor. Sana gelenlere; ‘Yoldan geldin, aç mısın, tok musun?’ diyorum. Sonra ‘Çay ister misin?’ diyorum. Sonra ‘senin sorunun ne?’ diyorum. Ama tek bir şey yapmıyorum; Karşı taraftansın diye partin hakkında soru sormuyorum, seni bana kimin gönderdiğini sormuyorum. O yüzden burada söylüyorum; Osmaniye’de daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun, sorunu olan, baba evine dönmek isteyenlerin koluna girin. Gerekirse rozetleri takmaya geleceğim. “Osmaniye’de üyeliğimizi artırın, partimizi büyütün, seçimi kazanın.”

İMAMOĞLU: “CEKETİ ÇIKARDIK, KOLLARI SIVALDIK. ÇOK UZUN OLURSAK BİR SONRAKİ SEÇİMDE HERŞEY GÜZEL OLUR”

Özgür Özel’in liderliğinde Türkiye genelinde büyük bir yerel seçim zaferi kazanılacağını belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Bir, sosyal adalet için, iki, herkese eşit hizmet için, üç, gençlerin ve çocukların özgürlüğü için, dört, halkımızın güzel bir yaşam sürmesi için, beş, geleceğe bakan çocuklarınızın yetişmesi için. Umutla, sosyal demokrat anlayışımız için Osmaniye’nin CHP’sinin itibarı güçlü bir belediyeye ihtiyacı var. Ülkemizin her köşesini kucaklayacak sevgiye, güce ve değişime sahibiz. Göreceksin; Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde coşkulu, çalışkan ruhumuzla tüm Türkiye’yi kapsayacak büyük bir yerel seçim zaferi kazanacağız.

2023 yılında Hatay ve Osmaniye’de canlarımızı kaybettik, diğer illerde de canlarımızı kaybettik, yüreğimiz acıyor. Ülkemizin doğal afetler nedeniyle insanlarının hayatını kaybetmesi söz konusu değil; Her şehrin daha güçlü, daha güçlü olduğu bir ülke yaratmak zorundayız. Çocuklarımızın gelecek kaygısı taşıdığı, can güvenliğinin olmadığı şehirler değil, yeşil alanlarıyla, aydınlık kültür sanat şenlikleriyle, insanı geleceğe hazırlayan çağdaş bir ülke hepimiz istiyoruz. Bu yolculuk büyük bir yolculuktur, bu yolculuk bir güç yolculuğudur. Herkes demokrasiyle, özgürlüklerle, adaletle, yaratıcılıkla güzel bir gelecek için çalışmalı. Ceketimizi çıkarıp kollarını sıvadık. “Gidecek çok yolumuz olduğunu görürseniz, bir sonraki seçimde her şey çok güzel olacak.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler