Teknoloji

Efsanevi Festival TEKNOFEST Ankara’da sona erdi

Ankara Etimesgut Havalimanı’nda yüz binlerce kişiyi ağırlayan TEKNOFEST’in kapanış töreni, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Bayraktar.

BİRLİKTE ANKARA TARİHİNİN EN BÜYÜK ETKİNLİĞİNİ BAŞKENTİMİZDE İMZALADIK…

TEKNOFEST kapanış töreninin ilk konuşmasını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptı. Kacır konuşmasında katılımcılara şunları söyledi: “Bu yollarda birlikte yürüdük, sağanak yağmurda birlikte ıslandık, dinlediğimiz her müzikte her şey seni hatırlatıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihin en büyük organizasyonuna imza attık. Ankara’nın başkentindeyiz. Çok memnunuz, çok gururluyuz. Milli teknoloji destanı tarihi kayıtlara geçecek.” Tam bağımsız, müreffeh ve özgür bir Türkiye’nin güvencesi, Türk yüzyılının ateşi olarak kayda geçmeye aday birçok başarı öyküsünü hepimiz bir kez daha alkışladık. Bir kez daha gurur duyduk. Tüm ziyaretçilerimize ve TEKNOFEST’e emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum. “diye seslendi.

TAM BAĞIMSIZ VE MÜFAH BİR TÜRKİYE’NİN YOLU ÜRETİMDEN GEÇER

TEKNOFEST’in kapanış töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin üreten bir ülke olabileceğini vurguladı. “Türkiye yapabilir, başarabilir. Dünyanın refahı için çalışabilir ve başarabilir. Aslında bugün TEKNOFEST’te bunu görüyoruz. TEKNOFEST’ler sayesinde Türkiye’de bir özgüven patlaması yaşanıyor. Artık öyle.” Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın bilime ve teknolojiye olan sevgisini yansıtıyor. TEKNOFEST denildiğinde inovasyon yüksek demektir “Aklıma teknoloji, savunma sanayi ve müreffeh Türkiye geliyor. Arkanızdaki KIRMIZI ELMA’nın kilogram değeri yüz bin dolar. İhracatımızın kilogram başına ortalama fiyatı iki dolar bile değil. Burada süper başarı ortadadır” dedi. Türkiye’nin üreten ülke olma yolunda ilerlediğini kaydeden Şimşek, “Bu bir ekosistem sorunu. Ekosistem sorunu derken kastettiğim şu. Çocuklarımıza merakı ve bilim sevgisini aşılayan bir festival var. Burada üniversitelerimiz var. Savunma sanayisinden buna kadar her alanda şirketlerimiz var. Gelip birlikte öğreniyoruz ve tasarlıyoruz. Bakın buradaki çalışmaların en önemli farkı ne biliyor musunuz? Az önce de belirttiğim gibi normal ihracatımızın değerli bileşenleri ithalata dayalıdır. Ancak buradaki tasarım milli bir tasarımdır. Buradaki üretim milli ve içindeki teknolojilerin neredeyse tamamı millileştirilmiş. Bu çok değerlidir. “Tam bağımsız bir Türkiye’nin ve müreffeh bir Türkiye’nin yolu elbette üretim ve ihracattan geçer. TEKNOFEST aslında üretimin ve ihracatın önemli lokomotiflerinden biri haline geldi. Özellikle Selçuk Bey’i ve T3 Vakfı’nı tebrik ediyorum. Minnettarız.” Ülkemiz adına bu takıma.”dedi.

BİR MİLYONUN ÜZERİNDE GENÇİMİZ UMUTLARI, HAYALLERİ VE PROJELERİYLE YARIŞMALARIMIZA BAŞVURDU…

TEKNOFEST’in Ankara Etimesgut’ta düzenlenen kapanış töreninde konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Lideri Selçuk Bayraktar, Cumhuriyetin 100. yılında Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’in sonuna geldiklerini belirtti. “Gazi meclisimizin evi olan başkentimiz Ankara’da geleceğimize dair umutlarımız bir kez daha tazelendi. Ruhları bağımsızlık ateşiyle yanan genç kardeşlerimiz ve aziz milletimiz, “Bu vatan bizimdir” dedi. Bu topraklar bizim” sloganıyla bir kez daha yüzbinler tek nefeste koştu. TEKNOFEST Ankara “6 yılda düzenlediğimiz 8. TEKNOFEST’ti. Bir nefes büyüdü ve şelale gibi aktı. Bu yıl bir milyondan fazla genç umutlarıyla, hayalleriyle, projeleriyle teknoloji yarışlarımıza başvurdu.” dedi. Bayraktar, bir milyondan fazla başvurunun sadece bir sayı olmadığını söyledi. “Bu uygulamalar aynı zamanda tam bağımsız geleceğimiz ve geleceğimiz anlamına da gelmektedir. Bu uygulamalar aynı zamanda medeniyetimizin geçmişte olduğu gibi etik ve manevi değerleriyle insanlığa yapacağı katkının da müjdesidir. Büyük şair ne diyordu: ‘ Artık müjdeli kuşun yükünü taşıyorsun, yalanının çelik kabuğu çatlayacak aşkım, bahçende yeşerecek.’Güneş yüzlü iman çocuğu.’ Güneş yüzlü kardeşlerimizle birlikte dünyaya ve insanlığa verecek daha güzel haberlerimiz var.Açıklamalarına yer verdi.

HUZURLU BİR DÜNYA VE KARDEŞCE YAŞAYAN BİR İNSANLIK İNŞA ETMEK İÇİN MİLLİ TEKNOLOJİ HAREKETİ TEKNOFEST’İ YAPIYORUZ…

Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah burada genç kardeşlerimiz için kuracağımız yeni dünyada birbirimizden uzaklaşmak yerine, dostça bir ortamda olacağız. Değerlerle inşa edeceğimiz bu gelecek için her zorluğu birlikte aşacağız. Kadim medeniyetimizin adaletinin, merhametinin ve düzeninin eseridir. Bundan 80 yıl önce Etimesgut’ta bu meydanda kurulan Türk Hava Kurumu uçak fabrikası hikmetlidir.” Dışarıdaki zihniyetin engelleri yüzünden bu fikir gözle görülür şekilde iflas etti. Tıpkı bugün Atatürk Havalimanı olarak bilinen Atatürk Havalimanı ile eski Yeşilköy Meydanı olarak bilinen Yeşilköy Meydanı’nda Nuri Demirağ’ın eserlerinin yok edildiği gibi. Umudumuz burada bir kez daha kırıldı. Dışarıdan getirilen uçaklarla bu meydanda teknoloji geliştirme yeteneğimize darbe indirildi. Ama iyi bir şeydi. Bir atasözümüz vardır: ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar.’ Artık Türk mühendislerinin geliştirdiği milli ve özgün uçak ve İHA’larımızı gururla dünyanın her noktasına ihraç ediyor, dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz. Umudumuza darbe indirmeye çalışan Etimesgut’ta TEKNOFEST, yaklaşık 80 yıl sonra bir kez daha milletimizle buluştu. Yiğit düştüğü yerden kalktı. Etimesgut havaalanında. Düzenlediğimiz TEKNOFEST adeta yeniden doğuşumuzun habercisi gibiydi.”

Bayraktar, TEKNOFEST’in 27 Eylül’de İzmir’de düzenleneceğini belirterek, “TEKNOFEST’i hayata geçiren T3 Vakfı’ndaki ekip arkadaşlarıma, kalplerimize, paydaşlarımıza, yarışmalarımıza katılan genç kardeşlerimize, ülkemizin her köşesinden gelen aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerinde heyecanımıza ortak oldular, dua ederek bize destek oldular. 27 Eylül’de bağımsızlığından güzel İzmir’de görüşmek üzere.” “Güvende kalın, Tanrı sizi korusun.”söz konusu.

ANILARDAN SİLİNMEYECEK DOLU BİR FESTİVAL DAHA OLDU

Teknoloji ve girişim yarışmaları, fuar etkinlik alanlarının yanı sıra 6-14 yaş grubuna yönelik Bilim Caddesi, Hava ve Kara Araçları Standı, Planetaryum, Dikey Rüzgar Tüneli, İklim Tüneli, Sanal Gerçeklik Tüneli, Güneş Gözlem Etkinliği, Uzay Temalı Şişme Atölyeler Oyun. Park, Öğrencilerle İlk Uçuş Etkinliği, Pedallı Uçuş Etkinliği, Refik Anadol’un “Makine Anıları: Uzay” Sergi, Sahne Senin Etkinliği, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen TEKNOFEST Keşif Oyunu ve daha birçok etkinliğin yer aldığı festival, ziyaretçilerine bir kez daha heyecan ve gurur dolu günler yaşattı. Gökbey, Anka, Türk Yıldızları, Akıncı, Solo Türk, Aksungur, Atak Helikopteri, Çelik Kanatlar gösterisi, CN-235 CASA’dan paraşütle atlama, S-70 ve S-70’lerin selamlama geçitleriyle Ankara semaları beş gün boyunca heyecanlı ve heyecanlı olacak. BEL-429. Gurur verici görüntülere tanık oldu. Festival kapsamında düzenlenen Tuluyhan Uğurlu ve Mazhar Alanson konserleri de ziyaretçilere keyifli saatler yaşattı.

TEKNOFEST Ankara’da her yıl olduğu gibi katılımcı firmalar tanıtım ve etkinlik stantlarıyla yer aldı. Festivale, 103 Paydaş Kurum ve 16 Sponsor olmak üzere 131 katılımcı firmanın açtığı 158 stant, 11 segmentten 90 Firma ve 41 Food Court katılımcısı olmak üzere toplam 261 stant katıldı.

Teknolojiyi geliştiren bir Türkiye hedefiyle düzenlenen festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde bakanlıklar, cumhurbaşkanlıkları, kamu ve özel sektör olmak üzere 125 kurumun katılımıyla düzenlendi. Ülkemizin ulusal teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bölüm kuruluşları, akademik kurumlar ve medya şirketleri.

KAPANIŞ TÖRENİNDE ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR:

Roket Yarışı:

Liseler Kategorisinde ikinci sırayı Astra Roket, üçüncü sırayı ise Ataroket aldı.

Orta İrtifa Kategorisinde ikinci Konuralp olurken, üçüncü ise KTÜ Ortahisar Belediyesi Kreatiny Roket Takımı oldu.

Yüksek İrtifa Kategorisinde Samsun Roket Takımı ikinci, İpek Yolu Roket Takımı ise üçüncü oldu.

DENEYAP Kart Robolig Yarışması;

İlkokul ve ortaokul seviyesinde ilki ROBOKOD, ikincisi KISA DEVRE, üçüncüsü DIA Ekibidir.

Lise düzeyinde birincilik Dene-Yapma, ikincilik SPEKTRUM Takımı, üçüncülük ise DK_ZAĞANOS oldu.

TAUV Remastered Üniversite ve üzeri seviye birincisi, Kristalsizler ikincisi, KTÜ UZAY üçüncüsü

TEKNOFEST Kurumsal Yarışma Afet Yönetim Teknolojileri;

Ön Kuluçka Kategorisinin en iyi kuruluşu Asüforum AR&VR, İkazloT, Pars oldu

Take Off Faaliyet Öncesi Afet Yönetim Teknolojileri ve diğer;

Erken Aşama Kategorisindeki en iyi girişim Sahtedir

TEKNOFEST Kurumsal Yarışma Eğitim Teknolojileri;

Ön kuluçka kategorisindeki en iyi girişimler Joysper, Braillers, KİDOSE

Take Off Etkinlik Öncesi Eğitim Teknolojileri ve diğer;

Tohum Öncesi Kategorisi en iyi girişimi Kidlab

Erken aşama kategorisinde en iyi girişim Picobricks

TEKNOFEST İşletme Yarışması Tarım Teknolojileri;

Ön kuluçka kategorisinde en iyi girişim Vertical Farmers, Agreen Robotics, Tarbas oldu

Take Off Faaliyet Öncesi Tarım Teknolojileri;

Ön Tohum Kategorisinde en iyi girişim SOLIS Yazılım ve Mühendislik oldu

Erken Aşama Kategorisi en uygun kuruluş

TEKNOFEST Kurumsal Yarışma İletişim ve Bağlantı Teknolojileri;

Ön kuluçka kategorisinin en iyi kuruluşu Innosens, WeaRF, KGM PhotonX

Kalkış Faaliyet Öncesi İletişim ve İletişim Teknolojileri;

Ön Tohumlama Kategorisinde en iyi girişim DeepScope360

Erken aşama kategorisinde en iyi girişim Simularge

TEKNOFEST Kurumsal Yarış Ulaştırma ve Hareketlilik Teknolojileri;

Ön kuluçka kategorisi en iyi girişimdir Deepsign, BSU Creavity Workz, Carry Vibe

Kalkış Öncesi Ulaşım ve Hareketlilik Teknolojileri;

Tohum Öncesi Kategorisi en nitelikli girişim Chargemate

Erken aşama kategorisinin en iyi kuruluşu Kidu Bilişim Teknolojileri

TEKNOFEST Kurumsal Yarış Alanı, Havacılık ve Savunma Teknolojileri;

Ön kuluçka kategorisine en uygun işletme Tulpar Tharros, Vizyon Ar-Ge, Göktürk

Kalkış Ön Etkinliği Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri;

Tohum Öncesi Kategorisi en iyi girişimi Spacelis

Erken aşama kategorisi en yeterli girişimdir Bomensoft

haber-sancaktepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler